Näin pidät huolta jaksamisestasi
Post & images via
Mariannan

Näin pidät huolta jaksamisestasi

This is about Aava, fashiom, hyvinvointi, jaksaminen, Kaupallinen, yhteistyö, moda, street, style, Terveys, ja, hyvä, olo.

Henkinen hyvinvointi lähtee siitä, mitä ihminen ajattelee itsestään ja toisista ihmisistä. Matka kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin alkaa siis aina ihmisestä itsestään. – Valitettavan helposti hyvinvointi saattaa jäädä nykypäivän suorituskeskeisyyden alle, kätilö, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti Mari Päiväniemi Lääkärikeskus Aavasta sanoo. Omaa hyvinvointia tarkasteltaessa on hyvä muistaa, ettei ihminen ole pelkästään fyysinen keho. Myös sisäinen keho tarvitsee huomiota. Sisäinen keho muodostuu henkilön historiasta, perhesiteistä, koulutuksesta,…

hyvinvointi

Henkinen hyvinvointi lähtee siitä, mitä ihminen ajattelee itsestään ja toisista ihmisistä. Matka kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin alkaa siis aina ihmisestä itsestään.

– Valitettavan helposti hyvinvointi saattaa jäädä nykypäivän suorituskeskeisyyden alle, kätilö, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti Mari Päiväniemi Lääkärikeskus Aavasta sanoo.

Omaa hyvinvointia tarkasteltaessa on hyvä muistaa, ettei ihminen ole pelkästään fyysinen keho. Myös sisäinen keho tarvitsee huomiota.

Sisäinen keho muodostuu henkilön historiasta, perhesiteistä, koulutuksesta, työstä ja sosiaalisista suhteista, ajatuksista, tunteista ja traumoista.

Ne vaikuttavat koko elämään: mielialaan, tapoihin, asuinympäristöön, harrastuksiin sekä unenlaatuun ja hyvinvointiimme.

– Ravinto, liikunta ja lepo luovat tärkeän pohjan kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Tasapaino näiden kolmen välillä vaikuttaa siihen, miten hyvin voimme.

Uni on hyvinvoinnin kulmakivi

Uni kannattaa ottaa vakavasti. Unettomuus nostaa kehon stressitilaa ja heikentää hyvinvointia huomattavasti.

Kun murheet jylläävät mielessä ennen nukkumaan menoa, on hyvä muistaa vanha sanonta: aamu on iltaa viisaampi. Unen merkitystä ei siis kannata vähätellä.

– Kun stressaavat ajatukset alkavat pyöriä mielessä, uni ei taatusti tule, jolloin sänky ja koko makuuhuone voivat ahdistaa.

Unitutkija Markku Partinen sanoo kirjassaan Unikoulu aikuisille, että makuuhuoneessa ei saisi tehdä muuta kuin nukkua ja rakastella.

– Eli ei kannata viedä nukkumispeikkoa makuuhuoneeseen, vaan saattaa se sieltä ulos, nousemalla ylös ja syömällä vaikka pienen iltapalan tai palaamalla sohvalle lukemaan, Mari Päiväniemi sanoo.

Vaikka uni on vakava asia, leikkimieltäkin saa olla.

– Jos tietää, että nukahtaminen on vaikeaa, voi vaikka leikkimielisesti heittää, että katsotaanpas nyt mihin se nukkumatti minut tänä yönä vie?

– Tai voi ajatella unesta pakkonukkumisen sijaan kauniisti niin, että nauttii siitä, kun saa mennä omaan sänkyyn nukkumaan, Mari Päiväniemi vinkkaa.

Älä väheksy levon merkitystä

Vaikka liikunnan merkitys hyvinvoinnissa on avainasemassa, lepopäivien merkitystä ei voi korostaa liikaa. Ihminen tarvitsee myös lepoa ja täydellistä joutenoloa.

– Jos ei koskaan lepää, keho päättää milloin on levon aika. Niin kauan ei kuitenkaan kannata odottaa, vaan vapaapäivät ja lepo kannattaa huomioida jo ennen kuin esimerkiksi sairastuu tai uupuu täysin, Mari Päiväniemi muistuttaa.

Stressi heijastuu seksuaaliseen hyvinvointiin

Seksuaalinen hyvinvointi on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Oman kehon tunteminen ja oman itsensä hyväksyminen ovat avain seksuaaliseen hyvinvointiin.

– Stressi, työkiireet ja suorittaminen heijastuvat myös seksuaaliseen hyvinvointiin. On hyvä palastella mahdolliset haasteet ja ongelmat pieniin osiin. Näin oppii nollaamaan tilanteen ja voi olla vähitellen “sinut itsensä kanssa”, Mari Päiväniemi muistuttaa.

Hormonit vaikuttavat hyvinvointiin

Myös hormonit vaikuttavat vireyteen parantavasti tai heikentävästi.

– Erityisesti miessukupuolihormonit, joita meillä naisillakin on, vaikuttavat jaksamiseen, reippauteen ja viitseliäisyyteen. Hormonit vaikuttavat myös nukkumiseemme ja sitä kautta vireyteen, Mari Päiväniemi sanoo.

Ole armollinen itsellesi

Oman hyvinvoinnin laiminlyönti viestii meille monin tavoin. Jos mieli voi huonosti, keho ilmoittaa asiasta.

Olisikin tärkeää arvostaa ja kuunnella kehon ja mielen viestejä. Itseensä kannattaa tutustua kunnolla, sillä jokainen on oman hyvinvointinsa paras asiantuntija.

– Älä vaadi itseltäsi liikaa. On hyvä muistaa, että riittävän hyvä riittää. Aina ei tarvitse voida hyvin, ja jos ei koko ajan jaksa, se ei ole epäonnistumista. Armollisuutta itseä kohtaan tarvitaan, Mari Päiväniemi sanoo.

Tutustu Naisten Aavan palveluihin täällä.

Loadingfavorito

Deja un comentario

Estos son Post sorpresa for you!

Deja un comentario

Ver Fotos
Ver Todo
Resumido
Original
Descubre